Egészség a természet erejével

2015.03.31 00:00

A természet csodája a mikroalga...

 

A mai kor embere sok szempontból kényszerpályán éli az életét, reggeltől estig dolgozik, helytelenül táplálkozik és állandó stresszben él. Környezeti ártalmaktól szenved és civilizációs betegségekkel küzd. Úgy érzi, hogy ebből nincs kiút.

Tudományos kutatások bizonyítják, de a saját bőrünkön is tapasztalhatjuk, hogy az utóbbi időszak nagyüzemi termelése, valamint a termőföldek véges eltartható képessége révén, táplálékaink vitális értéke jelentősen lecsökkent, és a mai kor emberének szervezete "éhezik",  - nem jut kellő vitális anyaghoz!

Egészségünk megőrzése egyre nehezebbé válik!

A természet évmilliárdokkal ezelőtt megalkotta a saját "mannáját" és gondoskodott arról, hogy ezek a problémák ne legyenek igazán problémák.

Ez a "manna" a mikroalga!

A mikroalgák az egyik legrégebbi földi életformát képviselik, kb. 3 milliárd éve léteznek bolygónkon. Legszélsőségesebb időszakokat is túlélték.  Az algák zöld színüket a klorofilnak köszönhetik. Napfény hatására széndioxidból glukózt és oxigént képesek előállítani, ezzel jelentősen hozzájárulnak Földünkön az optimális életkörülmények megteremtéséhez, a Föld oxigén készletének jelentős részét biztosítják.

A algák, óriási vitális anyag gazdagsága révén - már a maják táplálkozásának fő részét képezték! Manapság az alga elsősorban az időskori vitalitásukról híres távolkeleti népek (Japán)  táplálkozásának fő részét képezi! Magas és sokszerű tápanyagértéke miatt az algák jelentősége egyre nő az emberi táplálkozásban.