Chlorella Vulgaris mikroalga

Vitathatatlanul a „méregtelenítés nagymestereként“ ismert 

Szervezetünk napról napra egyre több méreganyagnak van kitéve, melyek hosszútávon lerakódnak a sejtjeinkben, megváltoztatják a testfunkciókat és káros hatással vannak egészségünkre. Kiváló tisztítóereje által a Chlorella mikroalga a méregtelenítés vitathatatlan „mestereként“ vált ismerté. Összegyűjti a méreganyagokat és eltávolítja őket a szervezetből. Itt több tényező játszik közre, mint például az egyedülálló sejtfalstruktúra, valamint az alga egyedülálló filteraktívanyag-tartalma, például a klorofill. A folyamatban a sporopollenin különleges szerepet tölt be. A természetben kizárólag a Chlorella algában található meg és valóságos „méregmágnesként“ működik.

Értékes és egyedülálló hatóanyagok

 1. Rekordmennyiségű, erősen koncentrált klorofill és sporopollenin, amely a két leghatásosabb károsanyagmegkötő
 2. Természetes antioxidánsok, polifenol és másodlagos bioaktív anyagok
 3. Rendkívüli koncentráció a következő összetevőkből: teljesértékű, növényi fehérje, valamennyi alapvető aminósav, B-komplex vitamin, K vitamin, valamint ásványi anyagok és olyan nyomelemek, mint a magnézium, kálcium és a szelén

 

Spirulina Platensis- ) Kiemelkedően magas vitális anyag tartalom
 
Annak érdekében, hogy testünkben minden szervünk hatékonyan lássa el funkcióját, kiváló minőségű, nagy koncentrációjú természetes vitális anyagokra van szükségünk. 

A Spirulina „természetes kincsesládája“ egyedülállóan kiegyensúlyozott összetételben tartalmaz kiemelkedő mennyiségű természetes anyagot, mely egészségünk számára nélkülözhetetlen. A Spirulina vékony sejtfalán keresztül az emberi test rendkívül jól fel tudja venni a vitális anyagokat, éppen ezért biológiai hasznosíthatóságuk 90 %, azaz teljes mértékben egyedülálló.

Spirulina összehasonlítása

A Spirulina nagy mennyiségben tartalmaz több mint 4000 vitális- és tápanyagot, ugyanakkor a fontosabb tápanyagok tekintetében is messze meghaladja a hagyományos élelmiszerek összetételét. A Spirulinában található:

 1. 300 %-kal több kalcium mint a tejben
 2. 2.300 %-kal több vas mint a spenótban
 3. 3.900 %-kal több béta-karotin mint a sárgarépában
 4. 375 %-kal több fehérje mint a tofuban

 Lithothamnium Calcareum -) Kiváló minőségű természetes kálcium forrásként még az osztrigahéj sem tudja felvenni vele a versenyt

A makroalga annak köszönheti különleges hírnevét, hogy természetes anyag és szerves kálcium és magnézium tartalma világrekordot dönt, ezek az összetevők a csontok, a bőr és a haj alapelemei.

Ezáltal verhetetlen kálciumtartalommal rendelkezik, amely a csontok, bőr es haj alapanyaga. Meg az osztrigahéj sem tud lépést tartani vele, pedig a hagyomány szerint ez a legértékesebb természetes kálciumforrás.

A spirulina és lithothamnium rekormdennyiségű, több mint 4 000 természetes vitális anyagot tartalmaz, többek között:

 1. Vitaminokat (A, B, D, E és K)
 2. Telített és telítetlen zsírsavakat, mint például a rendkívül fontos omega-3-zsírsavat
 3. Ritka, de nélkülözhetetlen nyomelemeket, például jódot, szelént, cinket, kobaltot, rezet, vasat és krómot
 4. Aminosavakat, mind a nyolc alapvető aminosavval együtt, mint az izoleucin, leucin, lizin és fenil-anin
 5. Antioxidánsokat, elsősorban a karotionid csoportba tartozó béta-karotint

 

Haematococcus Pluvialis alga -) Az antioxidatív természeti csoda

Az algák már 3 milliárd évvel ezelőtt, a korai Földünk időjáráskáoszában is dacoltak a legviszontagságosabb természeti körülményekkel. 
A Haematococcus-Mikroalgaa a túlélő művészek között a legkívételesebb. Az „asztaxantin“ természetes anyagának köszönhetően – amely a világ egyik legerősebb természetes védőpajzsa – átvészelték a legnagyobb hőmérsékletingadozásokat, a szárazságtól egészen a jégkorszakig.

Időközben a természetes asztaxantin a „világ legerősebb antioxidánsaként“ vált ismertté, amelyet az algák még napjainkban is nagy mennyiségben termelnek. Ez a folyamat egy, a környezeti stresszhatások által kiváltott természetes reakció. Az asztaxanthin védőfunkcóinak köszönhetően, mélyalvás állapotában az algák akár több mint 40 évig is kibírják táplálék és víz nélkül, így a nyári hőséget vagy a téli, jeges hideget is átvészelik. Csak akkor ébrednek újra és nyerik vissza eredeti zöld és aktív állapotukat, amikor az életkörülmények ismét megfelelőek lesznek, azaz elegendő táplálék és víz áll rendelkezésükre és a természeti körülmények már nem szélsőségesek.

 

Veszélyes sejttámadók

Testünk számára a legnagyobb veszélyt a szabad gyökök jelentik. A szabad gyökök megtámadhatják a test sejtjeit. Elsősorban azokat a sejteket veszélyeztetik, amelyek sejtfala különösen érzékeny. Ha a szabad gyököket nem kezelik időben, komoly betegségeket okozhatnak, mint a rák, reuma, Alzheimer-kór, ízületi gyulladás, artrózis vagy a szürke hályog.

 

Antioxidáló hadsereg

 

 

Annak érdekében, hogy a szabad gyököket semlegesítsék és a sejtek károsodást elkerüljék – mielőtt a folyamat egyáltalán megkezdődne – a természet „antioxidáló hadsereget“ hozott létre: az antioxidánsokat. A ma legismertebb antioxidánsokhoz az A és a C vitamint, valamint a béta-karotint számítjuk. A karotionidok csoportjához tartozó asztaxantin – amelyet a Haematococcus Pluvialis mikroalgából nyernek – világszerte egyedülálló szerepet játszik.

Egyes kiváló antioxidánsok, mint például a C vitamin adott körülmények között – mikor semlegesítik a szabad gyököket – maguk is agresszívan támadni kezdik a sejteket, azaz „prooxidatívvá“ válnak. Az asztaxantinnál ez az átváltozás a különleges molekuláris szerkezeténél fogva teljesen kizárt.

 

 forrás: www.algae-facts.com