Superfood ​– a mikroalgák

Ebből ​a könyvből megtudhatja, hogy a mikroalgák – a Spirulina és a Chlorella – miért váltak korunk szuperélelmiszereivé, illetve, hogy milyen betegségek esetén érdemes őket fogyasztani.

A Chlorella és a Spirulina két elsőre igen meghökkentő tápláléknak tűnhet. A könyv összefoglal mindent, ami a szakirodalomban fellelhető. Bemutatja ennek a két „növénynek” a legfontosabb élettani tulajdonságait és megtanít mindenkit arra, hogy miért és hogyan érdemes betenni ezeket a napi étrendjébe.

A táplálkozási szakkönyvek vagy meg sem említik, hogy léteznek, ha igen, akkor pedig szinte semmi értelmes segítséget nem ad az alkalmazással és a mennyiségekkel kapcsolatban. Az Internetet átböngészve, alig található használható magyar nyelvű leírás róluk.

Tudta Ön, hogy egy gramm Spirulina 12-szer több fehérjét tartalmaz, mint a marhahús? Ráadásul ez a protein sokkal jobb minőségű, mint ami a marhahúsban található.

Vagy tudta Ön, hogy mind a Spirulina, mind a Chlorella tartalmaz egy fitotápanyagot (növényi tápanyagot), ami az agy és az idegek sérülése esetén képes segíteni azok újra felépítésében? Emiatt alkalmazzák Alzheimer és Parkinson betegségek kezelésében.

Tudta Ön, hogy mindkét alga képes számos rákos betegség kezelésére? A Spirulina és a Chlorella esetében is több klinikai kísérlet igazolta, hogy hatékonyan csökkenti a rák kialakulásának veszélyét és meglévő daganatok esetén is segítenek.

A fentieken kívül további kézzel fogható hasznos tulajdonságot ismerhet meg a könyvből, valamint konkrét adagolási és alkalmazási tanácsokat is kap majd.